Den lille Hippias (lydbog) af Platon
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Platon Platon (forfatter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)

Den lille Hippias lydbog

DKK 52
(0)
I dialogen Den lille Hippias diskuterer Sokrates og sofisten Hippias til at begynde med et litterært problem: hvilken person fra Iliaden, Achilleus eller Odysseus er den bedste? Sokrates får lejlighed til at drive den selvtilfredse Hippias rundt i manegen med sine spørgsmål og ender med at gør ham fuldstændig konfus i erkendelsen af, at en person der kan lyve, er klogere (og derfor bedre) end en der ikke kan. Platon har moret sig med at fremstille den opblæste sofist og den durkdrevne Sokrate...
DKK 52
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Undertitel Indlæst af Birgitte Hjort Sørensen
Forfattere Platon Platon (forfatter), Christel Tvedegaard Lund (oversætter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)
Forlag Gyldendal
Udgivet 19 februar 2015
Længde 1:0
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702179286
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

I dialogen Den lille Hippias diskuterer Sokrates og sofisten Hippias til at begynde med et litterært problem: hvilken person fra Iliaden, Achilleus eller Odysseus er den bedste? Sokrates får lejlighed til at drive den selvtilfredse Hippias rundt i manegen med sine spørgsmål og ender med at gør ham fuldstændig konfus i erkendelsen af, at en person der kan lyve, er klogere (og derfor bedre) end en der ikke kan. Platon har moret sig med at fremstille den opblæste sofist og den durkdrevne Sokrates i en forrygende ordduel, hvor det overlades til den stakåndede tilhører at vurdere, om alle argumenter holder ved en nærmere efterprøvning. Den lille Hippias er indlæst af Birgitte Hjort Sørensen 2015. Som indledning til lydbogen har Chr. Gorm Tortzen, som har oversat en stor del af Platons dialoger, indlæst en generel introduktion til Platons forfatterskab og en kort indledning til dialogen Den lille Hippias.