Dødevaskeren (lydbog) af Sara Omar
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Sara Omar (forfatter), Pernille Lyneborg (indlæser)

Dødevaskeren lydbog

DKK 90 Dagens pris
Det nyfødte pigebarn Frmesk er ikke ønsket af sin far på grund af sit køn. Hun er tilmed mærket for livet med en lille kridhvid hårtot på sin barneskaldede isse. Er det et tegn fra Allah? Er hun velsignet eller forbandet? Frmesks farmor insisterer på, at hun bliver omskåret med det samme, men Frmesks mor frygter, at hun er for lille og svag til at kunne overleve indgrebet. Endnu mere frygter hun sin mand og truslen om, at han vil skaffe den lille af vejen. Da hans voldelige adfærd intensiv...
DKK 90 Dagens pris
DKK 90 Dagens pris
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Forfattere Sara Omar (forfatter), Pernille Lyneborg (indlæser)
Udgivet 3 februar 2018
Længde 8:3
Genrer Romaner, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788740046045
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Det nyfødte pigebarn Frmesk er ikke ønsket af sin far på grund af sit køn. Hun er tilmed mærket for livet med en lille kridhvid hårtot på sin barneskaldede isse. Er det et tegn fra Allah? Er hun velsignet eller forbandet? Frmesks farmor insisterer på, at hun bliver omskåret med det samme, men Frmesks mor frygter, at hun er for lille og svag til at kunne overleve indgrebet. Endnu mere frygter hun sin mand og truslen om, at han vil skaffe den lille af vejen. Da hans voldelige adfærd intensiveres, er hendes eneste udvej at sætte barnet i pleje hos sine egne forældre. Frmesks mormor er dødevasker. Hun tager sig af de kvinder, som ingen andre vil begrave - kvinder dræbt i vanære og skam. Frmesks morfar er pensioneret oberst, og til forskel fra sin kone læser han ikke kun i Koranen, men besidder et mangfoldigt bibliotek. Det er et kærligt hjem, som dog kun for en tid er i stand til at skærme Frmesk mod den fysiske og psykiske overlast, der ubønhørligt nærmer sig fra alle sider i et Kurdistan præget af krig, folkedrab og had. Dødevaskeren er en voldsom roman om et ekstremt udsat pigeliv.
Betingelser for brukergenerert innhold Tilføj din egen anmeldelse

Mangler lidt sammenhæng i bogen men ellers en stærk gribende fortælling

Fantastisk bog

En gribende fortælling om kvindeliv i et traditionsbundet samfund men samtidig en frygtelig fortælling som sætter sig i en og man ville ønske ikke var et spejl af den virkelighed som så mange kvinder og piger desværre lever i .

Fantastisk

tak for et indblik i religions magt når mennesker ikke vil tænke selv tak

Ihvertfald ikke for sarte sjæle. Jeg kom knapt halvvejs igennem bogen, og så kunne jeg ikke læse videre. Den er simpelthen så barsk og brutal. Jeg lukker øjne og øre. Godt skrevet. Kniv skarpe billeder.

En vigtigt , godtskrevet og både skræmende og forklarede. Der er er underliggende kærlighed til livet.