Effi Briest (lydbog) af Theodor Fonta
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Theodor Fontane (forfatter), Ellen Dahl Bang (indlæser)

Effi Briest lydbog

DKK 146
(0)
Theodor Fontane (1819-1898) er en tysk romanforfatter. Han var den første store moderne realist i Tyskland og var berømt for sine dialoger. Hans værker tilhører den tyske kanon, og han betragtes som en af de mest betydningsfulde tyske forfattere mellem Goethe og Thomas Mann, for hvem han blev en inspirationskilde. Effi er en livsglad, munter, viril pige, der som 17-årig efter forældrenes forslag forloves med moderens tidligere tilbeder, den 38-årige landråd von Innstetten. Effi ser det som ...
DKK 146
DKK 136
DKK 68
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Forfattere Theodor Fontane (forfatter), Carl V. Østergaard (oversætter), Pierre Auguste Renoir (illustrator), Ellen Dahl Bang (indlæser)
Forlag Bechs Forlag
Udgivet 1 marts 2019
Længde 10:11
Genrer Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771834031
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Theodor Fontane (1819-1898) er en tysk romanforfatter. Han var den første store moderne realist i Tyskland og var berømt for sine dialoger. Hans værker tilhører den tyske kanon, og han betragtes som en af de mest betydningsfulde tyske forfattere mellem Goethe og Thomas Mann, for hvem han blev en inspirationskilde. Effi er en livsglad, munter, viril pige, der som 17-årig efter forældrenes forslag forloves med moderens tidligere tilbeder, den 38-årige landråd von Innstetten. Effi ser det som en leg; hun er ambitiøs og tiltales af at blive gift med en flot mand af adel med en god stilling, hvor hun vil opnå social status. Efter brylluppet flytter parret til Kessin i Østpommern. Innstetten betragter Effi som et barn og ser det til Effis fortrydelse, som sin opgave at opdrage og uddanne hende. Han er princip-rytter, pligtopfyldende og fuldt optaget af at gøre karriere, og i mangel på opmærksomhed fra Innstetten indleder hun af kedsomhed et forhold til forføreren major Crampas. Mange år senere, da Effi og Innstetten rangerer højt i de sociale kredse i Berlin, skal dette vise sig at få fatale følger. Effis impulsivitet og livsglæde støder sammen med de Preussiske æresprincipper og samfundets snæversynede normer, som ubetinget må overholdes. Romanen giver et fremragende indblik i de sociale vilkår i Bismarcks Tyskland. Effi Briest er filmatiseret fem gange, blandt andet i 1974 af Reiner Werner Fassbinder. - ”Romanen er et mesterværk. Samtiden vidste det, og også vi må indrømme det. Sjældent har menneskekundskab skabt noget som dette, og det er glædeligt at endnu et stykke verdenslitteratur er oversat til dansk.” – Carl Johan Frederiksen ”Hvis man indskrænkede det rigoristisk udvalgte Universal- Bibliothek til et dusin romaner, til ti, til seks – måtte man ikke undlade at medtage Effi Briest. – Thomas Mann Indtalt af Ellen Dahl Bang der er uddannet skuespiller og cand.mag. i Teatervidenskab. Ellen har været med til at stifte foreningen Fortællere i Danmark og lever af at fortælle historier, holde foredrag, undervise og indtale lydbøger. Hun har bl.a. indtalt romaner af Herman Bang, Virginia Woolf og Judith Hermann.