Menon (lydbog) af Platon Platon
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Platon Platon (forfatter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)

Menon lydbog

DKK 52
(0)
I dialogen Menon undersøger Sokrates sammen med en ung adelsmand, hvad det vil sige at være dygtig til noget. Menon begynder med at spørge, om denne evne kan videregives, men hurtigt bliver spørgsmålet ændret til, hvad denne dygtighed egentlig består af. Undervejs introducerer Sokrates en teori om menneskets mulighed for at lære (den såkaldte generindringsteori), mens Menons oprindelige spørgsmål til slut besvares negativt: Politisk dygtighed kan ikke tilegnes, men er en guddommelig gave, som...
DKK 52
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Undertitel Indlæst af Birgitte Hjort Sørensen
Forfattere Platon Platon (forfatter), Christian Gorm Tortzen (oversætter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)
Forlag Gyldendal
Udgivet 19 februar 2015
Længde 1:45
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702179323
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

I dialogen Menon undersøger Sokrates sammen med en ung adelsmand, hvad det vil sige at være dygtig til noget. Menon begynder med at spørge, om denne evne kan videregives, men hurtigt bliver spørgsmålet ændret til, hvad denne dygtighed egentlig består af. Undervejs introducerer Sokrates en teori om menneskets mulighed for at lære (den såkaldte generindringsteori), mens Menons oprindelige spørgsmål til slut besvares negativt: Politisk dygtighed kan ikke tilegnes, men er en guddommelig gave, som kun få får. I det livlige replikskifte optræder foruden Sokrates og Menon en slavedreng og Sokrates' senere anklager Anytos. Menon er indlæst af Birgitte Hjort Sørensen 2015. Som indledning til lydbogen har Chr. Gorm Tortzen, som også har oversat Menon, indlæst en generel introduktion til Platons forfatterskab og en kort indledning til dialogen Menon.