På denne side af Paradis (lydbog) af
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag

På denne side af Paradis lydbog

DKK 68
(0)
Knusende kærlighed Amory Blaine er begavet, privilegeret og overbevist om, at han er født til noget højere. Han studerer på Princeton, og efter nogle flygtige kærlighedsforhold møder han Rosalind, hans livs store kærlighed. Da hun forlader ham for en anden, knuses Amorys ungdommelige idealer. Det eneste, der står tilbage, er alkoholen – men trods al hans sorg og skuffelse også en erkendelse af, at livet, hvor patetisk og latterligt det end kan virke, er værd at leve – ikke på den anden, men p...
DKK 68
DKK 68
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Forfattere F. Scott Fitzgerald (forfatter), Viggo Hjørnager Pedersen (oversætter), Astrid Lindeloff Knudsen (redaktør), Thomas Knuth-Winterfeldt (indlæser)
Udgivet 29 maj 2015
Længde 9:48
Genrer Romaner, Andet Skønlitteratur, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788771746112
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Knusende kærlighed Amory Blaine er begavet, privilegeret og overbevist om, at han er født til noget højere. Han studerer på Princeton, og efter nogle flygtige kærlighedsforhold møder han Rosalind, hans livs store kærlighed. Da hun forlader ham for en anden, knuses Amorys ungdommelige idealer. Det eneste, der står tilbage, er alkoholen – men trods al hans sorg og skuffelse også en erkendelse af, at livet, hvor patetisk og latterligt det end kan virke, er værd at leve – ikke på den anden, men på denne side af Paradis. F. Scott Fitzgerald (1896-1940) debuterede som kun 23-årig med På denne side af Paradis, som han skrev for at få sin elskede Zelda tilbage. Med denne roman etablerede Fitzgerald sig i 1920 som sin tids stemme. På kort tid blev han forfatter med popstjernestatus, romanen dannede kult, og Amory Blaine blev identifikationsfigur for generationen i den amerikanske efterkrigstid. Med ungdommelig sprudlen, en overflod af fortællertrang og en rytme og klang, der er umiskendelig for Fitzgerald beretter han her om Amorys liv – ironisk og varmblodigt, glitrende og vemodigt. Og året efter udgivelsen giftede Zelda sig med ham. Dette er første gang, Fitzgeralds debut er oversat til dansk.