Panama Papers (lydbog) af Bastian Obe
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Bastian Obermayer (forfatter), Frederik Obermaier (forfatter), Benjamin Hasselflug (indlæser)

Panama Papers lydbog

DKK 150 Dagens pris
(2)
De såkaldte ’Panama Papers’ har fået jorden til at ryste under regeringschefer, sportsstjerner og topledere, som med assistance fra respektable banker har skjult milliarder af kroner i skattely. Historien, der også trækker tråde til Danmark, begynder i januar 2015. En anonym kilde sender en mail til to undersøgende journalister fra den tyske avis Süddeutsche Zeitung: ”Hello. This is John Doe. Interested in data?” Disse data viser sig at være 11,5 millioner interne dokumenter fra det panama...
DKK 150 Dagens pris
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Undertitel en verdensomspændende afsløring
Forfattere Benjamin Hasselflug (indlæser), Bastian Obermayer (forfatter), Frederik Obermaier (forfatter), Peter Wivel (oversætter)
Udgivet 7 oktober 2016
Længde 11:58
Genrer Biografier, Jura, Biografier og Erindringer, Faglitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788740036558
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

De såkaldte ’Panama Papers’ har fået jorden til at ryste under regeringschefer, sportsstjerner og topledere, som med assistance fra respektable banker har skjult milliarder af kroner i skattely. Historien, der også trækker tråde til Danmark, begynder i januar 2015. En anonym kilde sender en mail til to undersøgende journalister fra den tyske avis Süddeutsche Zeitung: ”Hello. This is John Doe. Interested in data?” Disse data viser sig at være 11,5 millioner interne dokumenter fra det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca. Dokumenter, der afslører, hvordan alverdens skattemyndigheder systematisk bliver snydt og bedraget af en velhavende elite, der også tæller navngivne danskere. Panama Papers er skrevet af de to journalister, som modtog de nu verdensberømte dokumenter og siden har været i centrum for afsløringen. De valgte at dele dokumenterne med 400 særligt udvalgte journalister over hele verden – heriblandt to danske journalister, John Hansen fra dagbladet Politiken og en journalist fra Danmarks Radio. John Hansen skriver i bogen et kapitel, som sætter afsløringen i et dansk perspektiv og blotlægger, hvordan også danske banker og velhavere står bag hundredvis af selskaber i skattely. Bogen har to spor: Historien om, hvordan journalisterne i dybeste hemmelighed samler de mange brikker til en lang række afsløringer, er velfortalt og spændende som en thriller. Historien om, hvordan multinationale selskaber, toppolitikere, diktatorer, mafiabosser, narkobaroner, aristokrater, velhavere og berømtheder skjuler deres formuer i skattely er på én gang fascinerende og chokerende læsning, som vil få mange til at efterlyse politisk handling.