Slægten 15: Tradition og fornyelse (l
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Bodil Steensen Leth (forfatter), Bodil Steensen-Leth (forfatter), Liselotte Krogager (indlæser)

Slægten 15: Tradition og fornyelse (Slægten) lydbog

DKK 107
(0)
Under Christian 7.s udlandsrejse i 1768 udnævnes Struensee til kongens rejselæge. Struensee får en gavnlig indflydelse på kongen og lindrer hans begyndende sindssyge. De knytter sig tæt til hinanden. Men Struensee tiltager sig magt, og inspireret af oplysningstiden begynder han at reformere administrationen. Samtidig indleder han et forhold til dronningen Caroline Mathilde. Hun besvangres, og hoffet gør oprør. Struensee arresteres og henrettes den 28.april 1772. Frederik Dane er vendt hjem ...
DKK 107
DKK 75
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Forfattere Bodil Steensen Leth (forfatter), Bodil Steensen-Leth (forfatter), Liselotte Krogager (indlæser), Rasmus Kjærbye Petersen (illustrator)
Udgivet 8 november 2012
Længde 7:16
Genrer Romaner, Skønlitteratur
Serie Slægten
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788711385975
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Under Christian 7.s udlandsrejse i 1768 udnævnes Struensee til kongens rejselæge. Struensee får en gavnlig indflydelse på kongen og lindrer hans begyndende sindssyge. De knytter sig tæt til hinanden. Men Struensee tiltager sig magt, og inspireret af oplysningstiden begynder han at reformere administrationen. Samtidig indleder han et forhold til dronningen Caroline Mathilde. Hun besvangres, og hoffet gør oprør. Struensee arresteres og henrettes den 28.april 1772. Frederik Dane er vendt hjem fra dannelsesrejsen til Italien, hvor man også er optaget af oplysningstidens filosofi. På Daneborg forsøger Frederik at bryde med traditionerne og forny godsets drift. I København møder han Struensee, og deres tanker om fornyelse går hånd i hånd. I følelseslivet er Frederik splittet mellem sine drømme om den varme, italienske skønhed Stella og sin kølige hustru Anna, der ikke føder ham den ønskede arving til Daneborg. Hævner guderne sig? Kun én arving er tilbage - en umyndig pige. Bodil Steensen-Leth, født 1945, cand.phil i engelsk. Skribent og litteraturanmelder ved Jyllands-Posten 1978-1998. Samtidig med hvervet som landhusmor begyndte Bodil Steensen-Leth at skrive og debuterede som forfatter med "Pandæmonien og andre fortællinger".Siden er det blevet til adskillige historiske romaner.