Sokrates' Forsvarstale (lydbog) af Pl
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Platon Platon (forfatter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)

Sokrates' Forsvarstale lydbog

DKK 52
(0)
Sokrates' Forsvarstale er Platons fremstilling af det indlæg, den 70-årige Sokrates holdt for de 500 dommere, da han i foråret 399 f.Kr. stod anklaget for at have vist guderne manglende respekt og at have ødelagt ungdommen. Talen sammenfatter på mange måder hele Sokrates' mangeårige virke 'som en hestebremse for borgerne i byen', som han selv formulerer det, og kan således opfattes som Platons mest afrundede skildring af sit store forbillede. Chr. Gorm Tortzen, som har nyoversat en stor del...
DKK 52
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Undertitel Indlæst af Birgitte Hjort Sørensen
Forfattere Platon Platon (forfatter), Jørgen Mejer (oversætter), Birgitte Hjort Sørensen (indlæser), Christian Gorm Tortzen (indlæser)
Forlag Gyldendal
Udgivet 19 februar 2015
Længde 1:30
Genrer Religion og Filosofi, Faglitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702179316
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

Sokrates' Forsvarstale er Platons fremstilling af det indlæg, den 70-årige Sokrates holdt for de 500 dommere, da han i foråret 399 f.Kr. stod anklaget for at have vist guderne manglende respekt og at have ødelagt ungdommen. Talen sammenfatter på mange måder hele Sokrates' mangeårige virke 'som en hestebremse for borgerne i byen', som han selv formulerer det, og kan således opfattes som Platons mest afrundede skildring af sit store forbillede. Chr. Gorm Tortzen, som har nyoversat en stor del af Platons forfatterskab, har indlæst en generel introduktion til dette og en kort indledning til Forsvarstalen.