Tidlige fortællinger (lydbog) af Thom
Tilføj til ønskeliste Gratis uddrag
  • Tilføj til bibliotek
  • Hør gratis uddrag
Thomas Mann (forfatter), Morten Runge (indlæser)

Tidlige fortællinger lydbog

DKK 52
(0)
De fleste kender Thomas Manns store romaner Buddenbrooks og Dr. Faustus - og Døden i Venedig. Men den sidstnævnte er faktisk ikke en roman, men en fortælling. Thomas Mann begyndte sin forfatterkarriere som attenårig i 1893 med en fortælling, og han skrev sin sidste fortælling kun to år før sin død i 1955. 33 publicerede fortællinger blev det til, hvoraf mange har opnået klassikerstatus - det gælder ikke mindst Døden i Venedig, men også historier som Tonio Kröger, De forbyttede hoveder og Lov...
DKK 52
DKK 52
Kan afspilles på alle almindelige MP3 afspillere Kan afspilles i Politiken Books appen
Undertitel 1893-1912
Forfattere Thomas Mann (forfatter), Judyta Preis (oversætter), Morten Runge (indlæser), Jørgen Herman Monrad (oversætter)
Forlag Gyldendal
Udgivet 30 juni 2018
Længde 17:14
Genrer Noveller, Romaner, Skønlitteratur
Sprog Danish
Format mp3
Beskyttelse Vandmærket
ISBN 9788702260274
Politiken Books Streaming

Denne bog indgår i Politiken Books Streaming

30 dage gratis herefter DKK 119 kr./md

Læs mere her

De fleste kender Thomas Manns store romaner Buddenbrooks og Dr. Faustus - og Døden i Venedig. Men den sidstnævnte er faktisk ikke en roman, men en fortælling. Thomas Mann begyndte sin forfatterkarriere som attenårig i 1893 med en fortælling, og han skrev sin sidste fortælling kun to år før sin død i 1955. 33 publicerede fortællinger blev det til, hvoraf mange har opnået klassikerstatus - det gælder ikke mindst Døden i Venedig, men også historier som Tonio Kröger, De forbyttede hoveder og Loven. Ca. halvdelen af fortællingerne er for mange år siden udkommet på dansk, men det er først nu, alle fortællingerne oversættes sammen. For opgaven står det rutinerede oversætterpar Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad, som har roste oversættelser af bl.a. Frankz Kafka og Joseph Roth bag sig. Døden i Venedig afslutter dette første bind, Tidlige fortællinger 1893-1912, som også byder på perler som Den lille Hr. Friedemann og Tonio Kröger. Andet bind, Sene fortællinger 1919-1953, udkommer i forsommeren 2013. Thomas Manns fortællinger er formfuldendte, psykologisk skarpe og sprogligt gnistrende. Det vil glæde mange, at de nu alle bliver tilgængelige på dansk.